linkedin-logo LinkedIn  |  sitemap-ikon Sitemap

dk-flag​   uk-flag   de-flag

Artikel i Teknovation nr. 8, 2017 - Lovende med fræste Valve Gates


På den netop overståede Plastteknik 2017-messe præsenterede Michael Lundbech virksomhedens seneste bud på bearbejdning af Valve Gates med firmaets Clean Cut Surfaces-teknik, CCS. De første kunder er i hus.

Af journalist Thore Dam Mortensen, Teknovation

MALMÖ:

Valve Gates i sprøjtestøbeværktøj med meget snævre tolerancer, stor ensartethed og en meget fin overfladeruhed.

Det er nu muligt med Michael Lundbech A/S’ særlige finfræsemetode Clean Cut Surfaces-teknik, CCS, annoncerede Ringstedfirmaet på årets Plastteknik Nordic 2017-messe.

”Alle skriger på bedre Valve Gates, da det er det svageste led og kilde til mange reparationer med videre på dagens avancerede sprøjtestøbeværktøj. Men, vi mener, at vi nu har fundet den helt rette vej til fremadrettet at forbedre fremstillingsprocessen på dette område,” siger direktør, Michael Lundbech, til Teknovation, og fortsætter:

”Vi har leveret et værktøj, der nu har været i nonstopproduktion i tre måneder, og vi må nu konstatere, at det virker super tilfredsstillende.”

”Der forekommer ganske enkelt ikke flash fra gates, men selvfølgelig, så mangler vi at se, om det holder i længden. Det må vi jo vente på at se er tilfældet, men det forventer vi bestemt.”

Ifølge direktøren, så håber han, at resultaterne snart vil gøre det muligt på at komme ud over den om sig gribende diskussion, der har været, i forhold til at afgøre, hvilke spåntagende teknikker, der er bedst egnede til at producere Valve Gates.

”For med CCS-teknikken, der ligger inden for den mere konventionelle og stadig omkostningsrationelle fræsetilgang (i forhold til eksempelvis honing og slibning), er det faktisk muligt for os at nå en Ra-overfladeværdi i en Gate, der kommer helt ned på 0,2 my-meter samt en tolerance på 2 my-meter. Desuden oplever vi betydeligt færre spændinger i materialet (konventionelt værktøjsstål, red),” konstaterer Michael Lundbech.

Alt i alt vurderer han, at CCS-processen kan bidrage med 60 procent bedre overfladekvalitet og overholde tolerancekrav, der er 30 procent finere.

”De primære kunder ligger inden for medicoindustrien, men vi taler med mange spændende folk på eksempelvis en messe som denne i Malmø,” siger Michael Lundbech, og tilføjer:

”Og at dømme efter reaktionerne fra nuværende og potentielle kunder, så er det bestemt noget, de er interesseret i at høre nærmere om.”


Om CCS, Clean Cut Surfaces

Clean Cut Surfaces-teknikken, CSS, gør det, ifølge Michael Lundbech, muligt at fræse i konventionelt værktøjsstål og efterlade sig så små spor, at håndpolering ikke er nødvendig. Der ligger nogle forretningshemmeligheder i teknikken, men grundlæggende går det ud på, at håndtere de mange parametre, der ligger i fræsningen. Ved at undgå poleringen fjernes en ekstra og tidskrævende arbejdsproces, og ydermere ligger der en potentiel risiko for at ændre en smule på geometrien af værktøjet ved poleringen, fremhæves det.


Se den originale artikel her.